PNES (Psychogenic Non-Epileptic Seizures) er anfald som måske ikke er forårsaget af en elektrisk abnormalitet i hjernens aktivitet, som det ses ved epilepsi. De er, som antydes, forårsaget af forskellige psykologiske episoder i en persons liv. Vær dog opmærksom på, at selvom en person har haft en traumatisk barndom, betyder det ikke nødvendigvis at personen vil få el. have PNES.

PNES er mest almindeligt blandt kvinder. 10-30% af alle personer som har PNES har også epilepsi, men det er en helt anden ting. For at diagnostisere om en person har PNES, skal man kunne udelukke epilepsi (specielt frontallap anfald kan blive forvekslet med PNES) og andre årsager som, migræne, eller et slagtilfælde. Andre psykiatriske årsager som overfladisk ligner anfald, såsom angstanfald og skizofreni skal udelukkes før PNES kan blive diagnosticeret.

PNES anfald kan også være smertefulde og frustrerende for den person som oplever det, følelsesmæssigt og fysisk. Mange kan have en opfattelse af at den person som har PNES bare lader som om de har et anfald. Det kan være meget frustrerende for læger og personer med PNES, mest fordi der findes mennesker som faktisk simulere epileptiske anfald, og da PNES anfald ligner epileptiske anfald misforstås PNES, og nogle har svært ved at tage disse anfald alvorligt, selvom PNES anfald er ligeså ægte som epileptiske anfald.


Denne artikel tilhører www.handikapinfo.dk
Ønsker du at gøre brug af artiklen bedes du kontakte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.